Program

Om

Om

PROGRAMMET

Åben ÅRGANG er et landsdækkende skræddersyet talentudviklingsforløb til dig, der ønsker at skabe din egen kortfilm (fiktion, dokumentar eller animation). 

I Åben ÅRGANG kan du udforske og udvikle dine fortælleevner, møde andre, der deler interessen for at skabe film og få hjælp til at forme din egen stemme til en overbevisende filmfortælling.

Gennem programmet vil du modtage undervisning om filmisk fortælling af Nitesh Anjann og Mona Omar, og du vil få hjælp og vejledning til at lave din egen kortfilm fra en manuskriptkonsulent, en faglig konsulent og en producer-buddy. Alt det kan du læse mere om nedenfor.

Du vil blive knyttet til det af de fire filmværksteder i Aarhus, Viborg, Odense eller København, du bor tættest på. Her får du masser af råd og vejledning til dit filmprojekt, adgang til professionelt udstyr samt 25.000 kr. til at dække udgifterne til produktionen af din kortfilm.

Programmet lægger vægt på at skabe rammer for fællesskab og netværk med både fysiske og online møder gennem hele forløbet, hvor du kan tale og sparre med de øvrige deltagere.

Åben ÅRGANG består af tre faser:
Fase 1: Forberedelse
Fase 2: Produktion
Fase 3: Premiere og næste skridt

Du kan læse mere om de forskellige faser længere nede på siden.

Fase 1

Fase 1

FORBEREDELSE

Mona Omar

Mona Omar blev uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole sidste år og har arbejdet på serier for blandt andet Netflix og TV 2. I skrivende stund arbejder hun på en spillefilm samt en Tv-serie.

Nitesh Anjaan

Nitesh Anjaan har skrevet og instrueret to internationalt prisvindende dokumentarfilm og færdiggør p.t. sin første spillefilm. Han er uddannet fra den Danske Filmskole i 2019.

Karina Dam

Karina Dam er uddannet fra Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 2003. Hun har skrevet på serier som Ulven Kommer, Herrens Veje, Arvingerne og Skruk. Hun har desuden mange års erfaring med mentorforløb på Den Danske Filmskole, hvor både idé, potentiale og proces vægtes i talentudviklingen af kommende filmmagere.

I den første fase skal du arbejde med at videreudvikle din idé og skrive manuskript til din kortfilm.

Sammen med de andre deltagere i Åben ÅRGANG gennemgår du et fælles undervisningsprogram om hvordan man skriver og laver film, som undervises af Mona Omar og Nitesh Anjaan. 

Mona og Nitesh vil skabe et trygt og inspirerende læringsforløb, hvor du kan udvikle din personlige stemme og de værktøjer, som du har brug for, når du skal lave en film, som tager udgangspunkt i din egen idé og blik på verden.
Igennem undervisningen skal du arbejde med din idé og udvikle den fra idé til film. Du undervises i, hvordan du skriver manuskript, scener og karakterer, og derefter i hvordan du iscenesætter dit manuskript. Derudover undervises du i – og skal arbejde med – hvordan din film skal se ud, og hvordan og hvem du samarbejder med på filmen.
Undervisningen vil bestå af inspirationsoplæg, praktiske øvelser og individuelle udviklingshjælp.

Undervisningen finder sted i København over fem undervisningsgange fordelt på tre weekender (2 to-dags workshops og 1 en-dags-workshop) med hjemmeopgaver indimellem. Undervisningen foregår i følgende weekender:

  • D. 7.-8. september
  • D. 14. september
  • D. 5.-6. oktober

Du får betalt dine udgifter til transport samt overnatning d. 7.-8. september og 5.-6. oktober, hvis du ikke bor i Storkøbenhavn.

I denne fase får du også rådgivning fra Karina Dam, som er manuskriptkonsulent på Åben ÅRGANG. Karina Dam vil give dig feedback og hjælpe med at udvikle manuskriptet til din kortfilm.

Fase 2

Fase 2

PRODUKTION

I denne fase skal du optage din kortfilm eller lave din animatic med tilbud om hjælp fra en producer-buddy.

Din producer-buddy er en erfaren person fra et af filmværkstederne (der selv arbejder med kortfilm eller animation), som vil hjælpe dig med at samle et hold og gøre klar til, at I skal optage, klippe og færdiggøre kortfilmen eller animatic. Du bliver tilknyttet et af de fire filmværksteder i enten Aarhus, Viborg, Odense eller København, afhængigt af hvor i landet du bor. Her kan du få råd, vejledning og masser af støtte samt låne professionelt udstyr og faciliteter.

Er der et særligt område, hvor du har brug for at dygtiggøre dig (f.eks. til personinstruktion eller andet), er der også mulighed for at få individuel hjælp til det fra en faglig konsulent.

Derudover modtager du 25.000 kr. til at lave din kortfilm, som kan bruges på at dække diverse udgifter i forbindelse med produktionen. 

Fase 3

Fase 3

PREMIERE OG NÆSTE SKRIDT

I den sidste fase afholdes en fælles premiere for alle de færdige kortfilm eller animatic på Åben ÅRGANG

Derudover vil du blive præsenteret for, hvilke muligheder du har for at tage det næste skridt ind i filmbranchen, nu hvor du står med din færdige kortfilm eller animatic. Vil du f.eks. fortsætte på en filmuddannelse? Starte et praktikforløb? Lave en ny kortfilm? Eller noget helt fjerde? Alt det kan du høre meget mere om ved afslutningen af Åben ÅRGANG.